Ποιοι Είμαστε
Το 1938 ο κ. Δημήτρης Σχινάς, ανήσυχο και πρωτοποριακό πνεύμα από την Μικρομάνη Μεσσηνίας, οραματίζεται και δημιουργεί τη Βιομηχανία Αλλαντικών "ΣΧΙΝΑΣ". Αντιμετωπίζει την έλλειψη τεχνογνωσίας της εποχής συνεργαζόμενος με ευρωπαίους αλλαντοποιούς και παράγει μεγάλη ποικιλία αλλαντικών και βραστών όπως μορταδέλες, βοδινό, παστουρμά, μπέικον, σουτζούκια κα. Η παραδοσιακή γεύση, το φρέσκο κρέας και ο συνεχής έλεγχος των πρώτων υλών αποτελούν την συνταγή της επιτυχημένης προσπάθειάς του. Τα εργαλεία του: ένας φούρνος με ξύλα, μια μηχανή του κιμά, ένα ζυμωτήρι και ένα γεμιστικό μηχάνημα.
Το 1965 έρχεται η δεύτερη γενιά με τον κ. Παναγιώτη Σχινά, να συνεχίζει την παράδοση και το όνειρο του πατέρα του. Σπουδάζει αλλαντοποιός στη Γερμανία και εργάζεται σε πολλές αλλαντοπαραγωγικές χώρες της Ευρώπης. Κατασκευάζει νέο εργοστάσιο στο Ν. Ηράκλειο της Αθήνας και στη συνέχεια πρατήριο στην οδό Σοφοκλέους. Χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία, οι ποιοτικοί έλεγχοι γίνονται εντονότεροι και σχολαστικότεροι και επεκτείνεται στην αγορά της πρωτεύουσας.
Το 1977 μεταφέρει την παραγωγή στον τόπο καταγωγής του, την Μεσσηνιακή γη και την προσαρμόζει στην Καλαματιανή παράδοση.
Το 1984 η οικογένεια Σχινά κατασκευάζει σύγχρονο εργαστήριο παραγωγής στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας όπου εδρεύει μέχρι σήμερα. Επιπλέον, λειτουργεί κατάστημα πώλησης των προϊόντων στη Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας (φωτο) και έτσι ξεκινάει η τρίτη γενιά της Αλλαντοβιομηχανίας "ΣΧΙΝΑ".
Το 2004 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει η κα. Χριστίνα Σχοινά (φωτο), μαζί με τον σύζυγό της κ. Γιώργο Βρυώνη (φωτο) και συνεχίζουν την παράδοση στην Αλλαντοβιομηχανία "ΣΧΙΝΑ". Εκσυγχρονίζει το εργοστάσιο και προσθέτει νέες παραδοσιακές γεύσεις, ενώ εξασφαλίζει την ποιότητα εφαρμόζοντας Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP), με κωδικό Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκεκριμένο από τον ΕΦΕΤ, IMP 350, ακολουθώντας τα πρότυπα και τις διαδικασίες ασφάλειας και υγιεινής όπως ορίζονται από την Ελληνική νομοθεσία.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ "ΕΥ ΖΗΝ" ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!